Dé kersttraditie uit Scandinavië – julbord – kun je beleven in Diever, Drenthe. In het recent geopende restaurant Villa BlauwHemel. Misschien wel op de mooiste plek van Nederland!
Chefkok Mikael Lindqvist bereidt een rijk gevuld kerstbuffet zoals de Scandinaviërs dat in eigen land voorafgaand aan Kerst doen. Huisgemaakt en bovenal vers.
De Finse Mikael Lindqvist woont sinds oktober 2018 in Nederland en is oprichter en mede-eigenaar van Villa BlauwHemel. Hiervoor werkte hij als Restaurant Manager op het Zweedse cruiseschip Galaxy. Zijn koksopleiding volgde hij in Mariehamn, Finland. Gedurende ruim 25 jaar werkte hij op cruiseschepen, in diverse restaurants wereldwijd, en runde een eigen cateringbedrijf.

Mikael spreekt Zweeds en naast kok is hij een prof in wijnen, spirits en cocktails. “Een goed gerecht verdient immers een goed glas!”
Dus … op naar Diever voor een echt julbord! En je kunt hier trouwens ook een heerlijke winterse wandeling maken, want Diever ligt aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Ter inspiratie de Trage Tocht Diever (14 km).
Overnachten, ook dat is mogelijk.
Zie ook https://www.villablauwhemel.nl/kerst-2019/
Het aantal plaatsen is beperkt.

