Op Scandinavië-XL kun je zelf een Smörgåstårta maken! Geef je bijtijds op voor deze workshop.
Als liefhebber van Scandinavië (en dus ook van Finland en Zweden), heb je vast wel eens gehoord van “smörgåstårta”. Dit is simpel vertaald een soort broodtaart, een feestelijk koud buffetgerecht met allerlei vullingen, zoals paté, vis, garnalen, ham, roomkaas en eigenlijk met alles wat je maar wilt. Omdat wij dit gerecht in Nederland niet kennen, serveer je echt iets aparts. Simone Zoutman komt al 20 jaar in Zweden, heeft een huis aan het Vättern en heeft daar ook geleerd hoe je een heerlijke smörgåstårta kunt maken. Deze kennis wil ze graag met je delen. De afgelopen twee jaar stond ze ook, met veel succes, op Scandinavië-XL.
Smörgåstårta maken – Workshop van 1 uur
Het doel is om je tijdens deze workshop kennis te laten maken met Smörgåstårta. Je leert hoe je een vlees broodtaart maakt, maar je krijgt ook informatie over de manier waarop je vis- of vegetarische broodtaarten kunt maken. Uiteraard ga je tijdens deze workshop zelf een broodtaart maken. Je kunt na afloop het door jou gemaakte product mee naar huis nemen, zodat je familie en vrienden thuis kunnen proeven van dit heerlijke en typisch Fins-Zweeds gerecht. Je hoeft zelf niets mee te nemen. Voor alle ingrediënten en een bord wordt gezorgd. Vol is vol!
- Zaterdag 26 oktober 2019: 11.00 – 12.00 uur
- Zaterdag 26 oktober 2019: 14:00 – 15:00 uur
- Zondag 27 oktober 2019: 11:00 – 12:00 uur
- Zondag 27 oktober 2019: 14:00 – 15:00 uur (nog 1 plaats beschikbaar)
Kosten: € 19,50 (vooraf betalen) Hier inschrijven voor de workshop >>
Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Na inschrijving krijg je een uitnodiging tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving voltooid.

Maak zelf zo’n heerlijke Smörgåstårta op Scandinavië-XL: 26/27 oktober Expo Hoevelaken