Op Scandinavië-XL kun je zelf een Smörgåstårta maken! Geef je bijtijds op voor deze workshop.
Als liefhebber van Scandinavië (en dus ook van Finland en Zweden), heb je vast wel eens gehoord van “smörgåstårta”. Dit is simpel vertaald een soort broodtaart, een feestelijk koud buffetgerecht met allerlei vullingen, zoals paté, vis, garnalen, ham, roomkaas en eigenlijk met alles wat je maar wilt. Omdat wij dit gerecht in Nederland niet kennen, serveer je echt iets aparts. Simone Zoutman komt al 20 jaar in Zweden, heeft een huis aan het Vättern en heeft daar geleerd hoe je deze heerlijke delicatesse kunt maken. Deze kennis wil ze graag met je delen.
Smörgåstårta maken – Workshop van 1 uur
Het doel is om je tijdens deze workshop kennis te laten maken met Smörgåstårta. Je leert hoe je een vlees broodtaart maakt, maar je krijgt ook informatie over de manier waarop je vis- of vegetarische broodtaarten kunt maken. Uiteraard ga je tijdens deze workshop zelf een broodtaart maken. Je kunt na afloop het door jou gemaakte product mee naar huis nemen, zodat je familie en vrienden thuis kunnen proeven van dit heerlijke en typisch Fins-Zweeds gerecht. Je hoeft zelf niets mee te nemen. Voor alle ingrediënten en een bord wordt gezorgd. Vol is vol!
- Zaterdag 30 oktober 2021: 11.00 – 12.00 uur
- Zaterdag 30 oktober 2021: 14:00 – 15:00 uur (VOL)
- Zondag 31 oktober 2021: 11:00 – 12:00 uur (nog 2 plaatsen)
- Zondag 31 oktober 2021: 14:00 – 15:00 uur
Dit is informatie van 2021, de workshops van 2022 staan in mei online.
Kosten: € 19,50 (vooraf betalen)
Inschrijving gebeurt op volgorde van binnenkomst. Na inschrijving krijg je een uitnodiging tot betaling. Pas na betaling is je inschrijving voltooid.

Maak zelf zo’n heerlijke Smörgåstårta op Scandinavië-XL: 30/31 oktober Expo Hoevelaken